fredag 23 mars 2012

Ekologisk Make up

Ekologiskt smink är lite annorlunda än "vanligt" smink. Det kan vara lite svårare att få det snyggt. Men det är verkligen värt att inte ge sig om det inte blir bra i början, för det är otroligt skönt att ha på huden.
Ni som inte brukar sminka er på grund av att ni aldrig gillat känslan av sminket i ansiktet måste definitivt testa t ex en ekologisk foundation. Nvey eco´s creme deluxe foundation är bäst hittills av dom jag testat.
Men som sagt lite trixigt att få det snyggt om man inte har jättejämn  hud.

För att lyckas är det viktigt att ha en bra grund på huden. Det kan vara en vegetabilisk olja (ytterst lite!) och/eller en dagkräm. Man kan oxå testa en tonad dagkräm.
Sedan se till att du valt rätt ton på din foundation, kolla med din hudton på halsen. Skaffa oxå två olika toner av nvey eco´s concealer.
Ett puder kan oxå vara bra att ha för att fixera med.

Hur man lägger grunden

(OBS! Om du ska sminka ögonen med mycket mörka ögonskuggor så gör ögonen helt färdigt innan du fortsätter med grunden på resten av ansiktet.)

Börja alltså med att smörja in ansiktet med t ex en tonad dagkräm (Madara´s är jättebra). Se till att huden inte är fet på ytan.
Ta lite foundation och varm upp mellan fingrarna, applicera tunt (man kan oxå hoppa över foundation)
Ta sedan en liten pensel för att jobba med concealern. Ta dina två eller tre toner av concealer och blanda till på handryggen en nyans som stämmer exakt med det hudområdet du ska använda den på (t ex ljusare till ögonområdet och mörkare kring mun och näsa), titta i en förstorande spegel i dagsljus för att blanda rätt ton.
Ställ dig sedan i t ex hallen med belysning direkt över huvudet. Du ser då tydligt skuggor/påsar under ögonen, skuggor kring munnen osv.
Måla ganska ordentligt med din concealer precis på de ställen som du ser skuggorna, tänk dig att du "målar över" dom.
Gå sedan tillbaka i dagsljus och fortsätt med att täcka mindre röda fläckar mm.
När du är nöjd tar du en annan pensel och tonar ut alla kanter så att resultatet blir jämnt.
Nu kan du fixera med ditt puder.
Detta gör du genom att först ta lite puder på en puff, slå av överflödet och pressa sedan försiktigt med en rullande rörelse mot huden. Pudra alltid ögonlocken noga om du ska ha ögonskugga.
Borsta lätt över ansiktet med en puderborste.
Ta sedan ditt rouche och applicera på kindbenens högsta punkt och sedan där du tycker det ser fint ut. Ta lite oxå ovanför ögonlocken.

OBS! Om du ska sminka ögonen med mycket mörka ögonskuggor så gör ögonen helt färdigt innan du fortsätter med grunden på resten av ansiktet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar