tisdag 20 mars 2012

Att rengöra ansiktet på kvällen


Det finns många olika sätt att göra rent ansiktet på, men har man känslig hud så är det viktigt att man hittar ett sätt som inte irriterar huden men ändå gör rent.
En jätteskön och bra rutin är följande,
Man behöver:
Ansiktsvatten (rosvatten, apelsinblomvatten eller kamomillvatten)
Olivolja och kokosolja till ögonen
Rengöringsmjölk av ekologiskt märke för känslig hud (Weleda mandel är bra)
Ekologiska bommulsrondeller

Börja med att spraya ansiktet med  tex rosvatten, ta sen lite olivolja på rena händer och värm den mellan handflatorna. Massera in oljan i ansiktet med uppåtgående rörelser (från mitten och upp mot örat) och lätt hand tills allt smink löst upp sig. Glöm inte hals och käklinjen, runt läpparna, öronen och näsan.

Ta lite kokosolja (var inte sparsam) till ögonen och stryk på ögonlocken, mellan ögonfransarna och på ögonbrynen. Massera sedan lätt och försiktigt upp sminket. Till ögonbrynen kan du använda en mjuk tandborste för att få rent.
Ta nu några bommulsrondeller och fukta dom med ljummet vatten (undvik hett vatten), Tryck dom över ögonen och stryk lugnt bort sminket. Se till att allt smink kommer med, men var lätt på handen.

Ta nu lite rengöringsmjölk och massera lätt över resten av ansiktet, stryk till sist bort rengöringen med fuktiga bommulsrondeller, om det blir för torrt kan du spraya med mer ansiktsvatten.
Avsluta med ögonkräm, ev ett serum och nattkräm/olja. Känn efter vad din hud behöver över natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar