lördag 24 mars 2012

Deodorant?

Deodoranter innehåller aluminium som gör så att porerna täpps igen och hindrar svetten från att komma ut. Aluminiumet lagras sen i kroppen och är inte särskilt nyttigt.
Det bästa är om man kan sluta helt att använda deodorant. Det finns så klart jättemånga ekologiska deodoranter som man kan använda istället.
Men dom är rätt dyra och i början kommer man ändå inte tycka att någon sån deo funkar. Mitt tips är istället att använda bra ekologiska hårda tvålar till att tvätta sig med, och hoppa över deo.
Man får räkna med att det tar lite tid innan huden i armhålorna fått tillbaka sina naturliga funktioner, svetten kommer oxå att lukta mer i början.
När du tvättar dig under armarna se till att du får upp ordentligt med skum, det kan behövas att man tvättar flera gånger efter varandra för att få rent. Basta gärna och massera armhålorna med sesamolja.

Det sköna är att sen kan man välja om man vill ha deo(ekologisk alltså) på eller inte, struntar man i det kommer man inte att lukta för jävligt som när man var beroende av dom vanliga deodoranterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar