söndag 8 april 2012

Vackra ben!
Snart är det sommar och jag tänkte berätta hur man kan göra för att få vackra ben tills dess!

Det viktigaste är förstås att få bort håret.
Att använda ett sockervax (gjord på socker vatten och citronsaft) är det enklaste och billigaste.
Antingen kan man göra vaxet själv på spisen eller oxå köpa det för 15 kr.
Köp gärna två eller fler förpackningar.

Gör så här: Värm vaxet i vattenbad så det smälter.
Smörj benen med alkogel, Ta en bred smörkniv eller liknande och ta upp lite vax med den. Vänta ett slag så den inte är för het när du ska stryka på den, testa temperaturen på insidan av armen. Bred på vaxmassan mot hårets riktning. Vänta nån minut tills den stelnat till lite och lossa sen i nederkanten och dra/rulla snabbt och bestämt uppåt i tajt vinkel mot benet samtidigt som du håller emot huden med andra handen.

När du använt all vax som du värmt så är det bara att värma upp igen och återanvända tills du är klar och fått bort allt hår
Sedan kan du slänga vaxet.
Smörj in benen med olivolja, tvätta sen med tvål och vatten. Smörj in olivolja igen. Kyl eventuellt huden med nåt kallt för att stänga porerna och dämpa rodnad, klart!

Se till att peela benen så du får bort gammal hud, men inte direkt efter vaxningen. Det bästa är att göra detta i bastun några dagar före vaxning. Sedan kan man göra det ca en gång per månad före vaxning
som ju oxå behövs göras ca var tredje till fjärde vecka.
Massera benen med en vegetabilisk olja ( t ex med sesamolja ) så ofta du kan, helst varje dag. Detta gör du bäst med så kallad cupping massage. Titta på länken nedan för att se hur man gör, där kan du oxå köpa ett cuppingset för ca 200 kr plus frakt.
http://massage4you.yolasite.com/online-store.php
Du kan oxå köpa enstaka koppar här för ca 80 kr styck plus frakt: http://www.vaccups.eu/ dom är av en annan sort, välj storlek efter det område du ska använda den till.
Blanda till en sololja att smörja benen med när du är i solen.

Kokosfett och sesamolja plus en till olja t ex tistel, hasselnötsolja eller jojobaolja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar