söndag 1 april 2012

Varför inte fortsätta med sina "vanliga" krämer, schampon och smink?

Varför är det bra att gå över till ekologisk hudvård?
Det mesta av den hudvård och sminkprodukter som vi vant oss att använda bygger på ingredienser som mineralolja, konserveringsmedel (parabener) och syntetiska dofter.

Mineraloljan tillför inte huden något, den stör endast hudens egen fettproduktion och man blir beroende av att smörja för att inte bli torr. Mineraloljan täpper oxå till porerna och i längden försämrar den hudens elasticitet.
Parabener är hormonstörande och de används i stora mängder för att förlänga produkternas hållbarhet. De gör att krämerna och sminket du smörjer in din hud med kan vara flera år gamla eftersom de håller hur länge som helst.
Syntetiska dofter och olika alkoholer irriterar huden och tillför heller ingenting.

I det stora hela kan man säga att alla dessa produkter inte hjälper vår hud att hålla sig frisk och stark, utan tvärtemot tillför vår kropp och hud en massa ämnen som inte är särskilt bra att vi får i oss.
60 % av det vi smörjer på huden går in i vårt blodomlopp. 

Ofta lovar oxå produkterna saker som att "de slätar ut rynkor", "motverkar oren hud", "Hjälper vid torr hud" osv. Om man då läser vad krämen innehåller och där står; mineralolja, parabener, propylenglykol mm, så kan man lugnt dra slutsatsen att effekten av att använda produkten kommer att i längden bli den motsatta till vad den lovar. 

Med lite kunskap om huden och endast en vegetabilisk olja går det att åstadkomma så mycket mer för vår hud än vad det går med tjugo olika "vanliga produkter och krämer".
Det handlar ju oxå om ett miljötänkande då mineraloljor kommer från petroleum som är en ändlig resurs.
Samt att alla dessa produkter vi konsumerar är en onödig konsumtion. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar